Weekend escape in Belgia

Belgia inseamna ciocolata, bere, mancare traditionala delicioasa si voie buna. In doua zile de weekend escape, am reusit sa vizitez Bruxelles si Bruges.  Bruxelles nu e cel mai primitor oras, insa Bruges este cu siguranta o destinatie in care vreau sa ma intorc.

Prima masa pe care am servit-o in Belgia a fost bineinteles una traditionala. La Fin de Siecele, un local tipic belgian in Bruxelles, vechi si batranicios, am mancat jambon cu sos de mustar. O delicatesa! Evident, am asortat mancarea cu o bere Karmeliet, noua mea descoperire preferata!

Seara mi-am petrecut-o intr-o piata stradala, intr-un cartier rezidential, unde in fiecare vineri mici producatori locali isi vand produsele si ii salveaza pe localnici de corvoada de a pregati cina.

Cea de-a doua zi, a avut ca destinatie Bruges, mai exact festivalul culinar Kookeet, despre care am scris aici. Bruges este un orasel pitoresc, romantic, pe ale carui stradute te poti pierde ore in sir. Insorit si invaluit in culorile toamnei, te invita la visare si te face sa vrei sa ramai acolo, ancorat in timp.

Ce am invatat in excursia de doua zile si ce recomandari pot sa va fac:

  1. O bere belgiana merge cel mai bine cu inca o bere belgiana;
  2. Niciodata nu poti cumpara suficienta ciocolata;
  3. Ciocolata pe care o aduci pentru familie si prieteni, e de fapt pentru tine. Pentru ca dupa ce ai desfacut-o (si manacat-o) pe prima, numai ca sa gusti putin, o vei desface si pe a doua. Si pe a treia. Si a patra. Pana si cutia aia de trufe care era pentru mama ta. (Sorry, mum!)
  4. Cand ai ajuns acasa, cumpara-ti urmatorul bilet de avion pentru Belgia. Pentru ca acolo gasesti toata berea si ciocolata.

 

 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.