Too much food, too little belly la Kookeet Culinary Festival!

Printr-o intamplare fericita, am aflat pe ultima suta de metri despre festivalul culinar Kookeet, care se desfasoara de 7 ani incoace in fiecare an  la Bruges. O noua oportunitate sa combin cele doua pasiuni ale mele, mancarea buna si calatoritul! Asa ca nu am stat prea mult pe ganduri si dusa am fost!

Kookeet este destinatia perfecta pentru orice gurmand care doreste sa se rasfete cu preparate ale unor restaurante de top. In fiecare an, festivalul aduna mai mult de 100.000 de participanti.

Reteta succesului este una simpla: timp de 3 zile,  top chefi din Bruges si un chef invitat dintr-un alt oras, servesc preparate gastronomice la preturi “democratice”. Participantii pot sa isi conceapa propriile meniuri, alegand dintr-o varietate de 32 de farfurii. Toti cei 31 de bucatari din Bruges sunt experti in domeniul lor de activitate si au cel putin o stea Michelin, o mentiune Bib Gourmand sau au un scor Gault&Millau ridicat. Bucatarul invitat din acest an a fost Piet Huysentruyt, chef la restaurantul Likoké* din Ardèche, Franta, restaurant care are o stea Michelin.

Pentru desfatarea gastronomica, iubitorii de mancare platesc 4, 6 sau 8 euro pentru un preparat.  Portiile nu sunt foarte mari, asa ca fiecare participant poate sa incerce preparatele mai multor restaurante.

Eu am ajuns la Kookeet in prima zi de festival, exact la timp pentru pranz. Am vrut initial sa arunc o privire peste toate cele 32 de stand-uri ale restaurantelor, insa imi era atat de foame incat am ajuns doar pana la cel  de al doilea, The Chocolate Line, de unde mi-am luat acest desert: un “crime scene” cu inghetata, ciocolata si popping candy.

Crime scene

Am reusit sa degust 10 farfurii, pentru ca am fost insotita si am impartit mancarea. Totul a fost absolut senzational! As fi vrut sa mananc mai mult si desi portiile nu sunt foarte mari, m-am oprit la 10 preparate degustate.

Ah, era sa uit. Bruges este un oras deosebit, invaluit in romantism, intesat cu magazine de ciocolata artizanala, asa ca o vizita acolo e mereu binevenita. Mai ales daca e in perioada festivalului Kookeet!

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Weekend escape in Belgia - Adelicios

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.