Meniul nou de la Marty

Saptamana trecuta Marty m-a invitat la cina, la degustarea noilor preparate din meniu.  Mi-am propus sa fie o cina scurta: in and out, infulec rapid ceva, fac niste poze si fug. Am zabovit insa vreo 3 ore pentru ca mancarea a fost grozava, iar compania de exceptie, alaturi de Coffentropy, Eat in Cluj, The Sisters Florwer Studio si gazda noastra, Patricia, specialistul de marketing si PR de la Marty.  Asa ca, dupa cum bine intuiti, am fost cu gura pana la urechi (literalmente, dupa cum veti vedea si in poza de mai jos). Am fost pentru o seara degustatorul noului Book of Flavours, cum isi alinta cei de la Marty meniul, iar experienta a fost delicioasa!

Am inceput festinul cu apertitivele noi din meniu: peste, creveti si calamari prajiti intr-o crusta crocanta cu parmezan, alaturi de o conopida pane, invaluita cu aceeasi crusta crocanta. Am continuat cu flat bread din aluat cu maia, un blat usor, pufos si aerat, peste care am raspandit pe rand unul din cele 6 topping-uri: pulled pork, duck rillet, tuna cream, salata de telina, rosii cu busioc si dovlecel. Urmatorul preparat a fost o supa cu fructe de mare, dulceaga si usor picanta, perfecta pentru zilele friguroase cand ti se face dor de mare. Am mai incercat si o mini portie de pulled pork sandwich, cu carne frageda, care se topeste in gura si care este marinata in prealabil timp de 24-48 de ore, dupa care este gatita incet pentru 4-6 ore si afumata inca 12 ore cu lemn de cires si prun. Ca sa salvez loc si pentru desert, am gustat doar din pastele cu kale si soia si din cotletul de porc cu sos de mere. La un moment dat s-a ratacit pe masa si o pizza cu aluat cu maia si am furat putin din crusta aurie.

Cel mai surpinzator preparat al serii a fost  pentru mine salata cu kale si gorgonzola. Trebuie sa va spun ca intre mine si varza kale s-a infiripat o poveste de iubire, a fost love at first bite. Mie nu-mi prea plac salata, frunzele si cam tot ce e verde si ierbos prin farfurie, asa ca mananc destul de rar, doar din obligatie, pentru ca stiu ca sunt sanatoase si ca ma ajuta sa fiu un pic mai aproape de ‘forever young”. Asa ca va dati seama ca am gustat tematoare din kale, convinsa fiind ca imi va displacea total. Dar combinatia de kale, branza gorgonzola, pere, nuci si stafide m-a cucerit instant! Varza Kale are o aroma dulceaga, intepatoare, usor astringenta. Si desi se consuma de mai bine de 2000 de ani, fiind incarcata de nutirenti, eu am incercat-o pentru prima data abia saptamana trecuta si am mancat tot din farfurie!

Cina s-a incheiat cu 3 desrturi in loc de unul singur… Primul, Chocolate& Toffe Nut Cheescake, este un cheesckae fin, din meniul special de iarna, cu gust de caramel si ciocolata. Cel de al doilea, Coco& Berry Raw Cake, este o desfatare pentru pofticiosii carora le place crema din abundenta,  cu un blat crocant de caju, nuci si curmale. Ultimul desert, Cookizza, este o prajtura calda, cu un mijloc de ciocolata lichida si aluat de biscuiti, peste care se topeste ademenitor un glob de inghetata.

Pentru si mai multa inspiratie, va las meniul complet Marty si cel special de iarna. Sper sa va bucurati cat mai curand de noile buntati de la Marty!

 

1 Comment

  1. Eat in Cluj 21/12/2017 at 21:57

    ❤️❤️❤️ ce draguuut scrii tuu😁

    Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *